Alliander geeft opdracht 'secundaire kasten en panelen'

Nieuws

Alliander geeft opdracht 'secundaire kasten en panelen'

Maandag 3 juni jl. was een heugelijke dag voor RTP Elektrotechniek. Op deze datum is door Alliander en RTP het contract ondertekend waarbij een samenwerking van tenminste 4 jaar is aangegaan.
Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure heeft RTP opdracht gekregen om voor de komende 4 jaar werkzaamheden voor Alliander uit te voeren. Achtereenvolgens is er de optie om de overeenkomst 4 maal te verlengen met 1 jaar.

Leveren, assembleren, monteren, transporteren

De werkzaamheden bestaan uit het leveren, assembleren en op locatie monteren en gereed maken van secundaire kasten, montageplaten en deurplaten, inclusief bijbehorend transport van en naar de stations. Deze kasten en panelen zijn onderdeel van de bewakings- en besturingssystemen (zogenaamde secundaire systemen) ten behoeve van 1 en 30kV schakelinstallaties.
Voor RTP bekend terrein aangezien ze de afgelopen jaren in opdracht van Alliander ruime ervaring hebben opgedaan met soortgelijke projecten. Deze samenwerking is veelbelovend verlopen waardoor beide partijen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Opdracht bestrijkt een periode van 4 jaar met vervolgens de optie tot 4 maal verlenging van 1 jaar

Wie en wat

Alliander is als netbeheerder verantwoordelijk voor de gas- en elektriciteitsnetten van de provincies Gelderland en Noord-Holland en grote delen van de provincies Flevoland, Friesland en Zuid-Holland. Zij zorgen ervoor dat de energie van opwekker of invoerder naar de eindgebruiker gaat. Bijvoorbeeld van windturbines naar huishoudens of naar laadpunten voor elektrisch vervoer. Daarnaast leveren steeds meer consumenten en bedrijven energie die ze zelf produceren terug aan de energienetten waardoor een wisselwerking tussen vraag en aanbod van energie ontstaat.

RTP voert projecten uit in diverse disciplines. Wilt u daar mee over lezen? Klik dan hier.

Foto (vlnr) Jan Wessels, Martin Erkamp, Leo Jordaan, Peter de Waal, Paul Driessen, Willie Sas