De Weerklank

De Weerklank

  • Categorie
    Utiliteit
  • Opdrachtgever
    Koninklijke Kentalis
  • Plaats
    Amsterdam

Projectbeschrijving

In opdracht van Koninklijke Kentalis realiseert RTP de elektrische werkzaamheden voor het wooncentrum voor observatie, diagnostiek en behandeling voor kinderen, jongeren en volwassenen met een Communicatieve Meervoudige Beperking. Het nieuwe gebouw van Weerklank biedt ruimte aan zes woongroepen van zes cliënten, met slaap- en badkamers die beveiligd zijn en toch privacy bieden. Er is bovendien een behandel- en therapiecentrum met observatieruimtes, een dokterskamer, sensopathische ruimtes, prikkelarme ruimtes, etc. Maar ook ruimte voor dagbesteding en natuurlijk kantoorruimte voor de medewerkers.

De nieuwbouw vond plaats op hetzelfde terrein als de bestaande bouw waardoor de bouwwerkzaamheden in de zeer directe woonomgeving plaatsvonden van de cliënten. De bewoners, die vallen binnen de zwaarste groep van Kentalis, werden onrustig van de veranderingen en het lawaai. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken werd er rekening gehouden met rusttijden en werden zoveel mogelijk dezelfde monteurs bij dezelfde cliënten ingezet. Hierdoor ontstond een stukje herkenning. Om de veiligheid van zowel de bewoners als het eigen personeel te garanderen, werd er gewerkt met pagers.

Ondanks een goede voorbereiding, dienden gedurende de uitvoering toch nog wat aanpassingen plaats te vinden. Zo moest de toegangscontrole uitgebreid worden. Maar de officiële opdracht liet even op zich wachten. Toch werden, ter voorbereiding, de pvc leidingen alvast erin gelegd zodat er achteraf niet gesloopt hoeft te worden. Dit stukje flexibiliteit en risico nemen heeft RTP er graag voor over om de klant tegemoet te komen.

Foto's

Samenwerken

Heeft u interesse in onze dienst Utiliteit? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Onze medewerkers staan u graag te woord.