Ombouw Siemens S5 naar S7

Ombouw Siemens S5 naar S7

  • Categorie
    Automatisering
  • Opdrachtgever
    Legrand Nederland
  • Plaats
    Boxtel

Projectbeschrijving

Bij deze opdrachtgever is een bestaande besturing in zijn geheel vervangen door een nieuwe besturing, hierbij is de nieuwe Siemens S7 toegepast. Doordat er sprake was van stilstand van de productie diende de ombouw in een zeer korte tijd plaatsvinden. Door een goede voorbereiding is dit gerealiseerd.

De besturingskast is ontworpen en gebouwd bij RTP, door toepassing van 38 Highline drives van Lenze worden de 38 assen van de profileermachine versteld. Voor de bediening wordt gebruik gemaakt van een comfort panel, en een 2 SCADA systeem van Reliance. De operator kiest in SCADA een te maken product (recept), de gegevens van dit recept komen beschikbaar voor de PLC en de Lenze regelaars. De SCADA server is voorzien van een Peak Can kaart, deze kaart is de master voor de 38 Lenze assen. De Peak kaart krijgt middels een OPC de juiste data uit het recept, na vrijgave bewegen de Lenze assen zich naar het nieuwe setpoint.

De werkzaamheden voor RTP omvat onder andere de soft- en hardware engineering, montage en het koppelen met de andere systemen.

Foto's

Samenwerken

Heeft u interesse in onze dienst Automatisering? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Onze medewerkers staan u graag te woord.