Cultuur en carrière

Cultuur en carrière

Spreekt werken in een collegiaal team je aan? Vind je het belangrijk om je te blijven ontwikkelen? Zie je ernaar uit om in een afwisselende, innoverende omgeving te werken? Voel je je thuis bij de Maas en Waalse mentaliteit? Dan is de kans groot dat we een match zijn.

Sfeer op de werkvloer

Binnen RTP heerst een open cultuur. Niet alleen tussen de werknemers onderling maar ook de directie heeft graag rechtstreeks contact met zijn werknemers. Dus geen ivoren toren maar met grote regelmaat 'de jongens' op de projecten bezoeken. Zo zijn er ook bijeenkomsten voor het hele personeel waarbij de directie informatie uitwisselt op het gebied van bedrijfsresultaten en op stapel staande projecten. Kortom, volop gelegenheid om je vragen te stellen.

De ontspanningszoeker is de personeelsvereniging die voor afwisselend vertier zorgt voor jong en oud. Aan eenieder wordt gedacht, zo brengt Sinterklaas elk jaar een bezoek, is er een vakantie barbecue en een kerstborrel maar zijn er ook de 'gewone' feestavonden. De sportieve RTP’er kan zijn hart ophalen bij een ritje op de mountain bike of op de scooter.

Onze projecten en diensten

Werken voor RTP betekent indirect het ondersteunen van een duurzame samenleving. Wij werken namelijk voor verschillende organisaties waarvan de ’core business’ betrekking heeft op het verbeteren van het milieu. Bijvoorbeeld bedrijven die restafval afkomstig van huishoudens en bedrijven omzetten naar elektriciteit, stoom en warmte. Je kunt dan echt zeggen dat “een beter milieu bij jezelf begint".

Wij dragen ook graag bij aan de gezondheid van de mens. Misschien heb je onlangs paracetamol of andere medicijnen ingenomen die ontwikkeld en geproduceerd zijn bij één van onze farmaceutische klanten.

Een ander mooi voorbeeld op het gebied van gezondheid zijn onze relaties in de voedingsmiddelenindustrie. Een branche die continue in ontwikkeling is omdat veiligheid van bijvoorbeeld zuivelproducten (babymelk, yoghurt etc.) wereldwijd 100% zekerheid eist. Toch altijd interessant om tegen familie en vrienden te kunnen zeggen dat je min of meer meehelpt aan de totstandkoming van dat lekkere toetje.

Wil je meer weten over onze projecten? Kijk dan verder bij onze projecten.

Doorgroeimogelijkheden

Bij RTP zijn de doorgroeimogelijkheden legio. Carrière ‘volgens het boekje’ is die van de leerlingmonteur die nog niet weet wat er van hem wordt verwacht en daarna doorgroeit naar een flexibel inzetbaar zelfstandig functionerende chefmonteur.

Wij zijn ons ervan bewust dat er een voortdurende aanwas nodig is van jonge talenten om de kennis binnen de organisatie op peil te houden. De contacten met De Technische (dit is een techniekbrede school met een nieuwe vorm van opleiden waarbij de praktijk voorop staat) zijn dan ook uitstekend te noemen. Tevens is RTP een Erkend Leerbedrijf.

Instromen
Instromen op een bepaald niveau behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bij een andere organisatie is al ervaring opgedaan maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Dit kan gezocht worden in aantrekkelijke, innovatieve projecten, een betere werksfeer maar misschien ambieer je uiteindelijk een functie in de binnendienst. RTP gaat voor de win-win situatie. Met andere woorden; talenten benutten en op de juiste positie binnen de organisatie plaatsen.

Ambities
Om te weten wat iemands talent is en wat hij ambieert, worden jaarlijks functioneringsgesprekken gehouden. Daar komt ook het POP (Persoonlijk OpleidingsPlan) ter sprake. Natuurlijk is er door het jaar heen alle gelegenheid om wensen en vragen bespreekbaar te maken. Klaar ben je binnen de techniek natuurlijk nooit. Werken in de techniek is bij uitstek werken in een beroep die constant in ontwikkeling is. Wij coachen je daar graag bij.

Werken bij RTP

Wil je ook deel uitmaken van ons team? Reageer dan op één van onze vacatures!

Foto's